Gıdaların raf ömürleri aşağıda listelediğimizle sınırlı olmamakla birlikte birçok parametreye bağlıdır.
Yukarıda ifade ettiğimiz gibi bir gıdanın raf ömrünü etkileyen birçok parametre mevcut.
Konu taze sıkılmış meyve ve sebzeler olduğunda temel olarak iyi üretim uygulamalarına uyularak üretilmiş olan ürünün kalitesini ve özelliklerini belirli bir süre
(ki bu sürenin de tespit edilmesi ayrı bir uzmanlık konusu) muhafaza edebilmesi için belli işlemlere tabi tutulması gerekmektedir.
Gıdaları muhafaza etmenin birden fazla yöntemi mevcut ve seçilecek her yöntem gıdanın türüne göre farklı şekillerde olabilmektedir.
Meyve ve sebze suları için en ideal muhafaza yöntemi ısıl işlem uygulamasıdır.
Meyve sebze suları için uygulanabilecek ısıl işlem ile muhafaza yöntemi de birden fazla şekilde uygulanabilir.
Bu yöntemler proses tipi, ısıl işlem teknolojisi, ısıl işlem süresi gibi birçok parametreye bağlı olarak değişkenlik arz etmektedir.
Yine seçilecek yöntemin ürün tipi ve kapasiteye bağlı olarak da değişebilmektedir.
Son dönemde çok küçük kapasitelerde günlük taze meyve ve sebze sularının üretilmesi yaygınlaşmıştır.
Genelde bu ürünler diyet ürünleri adı ile müşterilere servis edilmektedir.
Günlük birkaç bin şişe gibi küçük miktarlarda ve birden fazla çeşitte üretim yapan tesisler için en ideal ısıl işlem uygulama yöntemi küvet tipi pastörizatörler ile yapılabilmektedir.
Gıda raf ömrü çalışmaları için desteğe ihtiyacınız mevcut ise işbirliği yapmaktan memnun oluruz.