Bubble Tea bubble'ları birden fazla yöntemle üretilebilirler ancak piyasada bulunan ürünler genellikle spherification, küreleşme olarak adlandırılan prensip ile üretilmiş ürünlerdir.
Küreleşme bir tip jellejme reaksiyonudur.
Küreleşme sodyum aljinat çözeltisine damlatılan, kalsiyum laktat ya da kalsiyum klörür içeren bir çözeltinin küre şeklini alarak jelleşmesi olarak tanımlanabilir.
Küreleşme kalsiyum iyonlarının sodyum iyonlarına doğru yani damlatılan sıvının içindeki iyonların damlanan çözeltideki sodyum iyonlarına ( içten dışa ) hareketi sayesinde tetiklenir.
Bu iyon hareketi jelleşen kısmın küre şeklini almasını sağlar ve yapının iç kısmı sıvı kalırken dışında bir kabuk, zar, film tabakası oluşur.
Bu reaksiyonun tam tersi de mümkündür. Yani Aljinat çözeltisine Kalsiyum içeren bir çözelti damlatmak yerine Kalsiyum çözeltisine Aljinat içeren bir çözelti damlatıldığında da yine küreleşme reaksiyonu gerçekleşir.
Ancak bu sefer iyon hareketi merkezden yüzeye doğru değil de yüzeyden merkeze doğru olacağı için oluşacak jel yapıdaki ürünün merkezi sıvı kalamaz ve yapının tamamı jel formuna geçer.